Amerika Türk Kadınlar Birliği (ATKB) bünyesinde faaliyet gösteren New York Atatürk Okulu, 2026-2027 eğitim öğretim yılına bir açılış programıyla merhaba dedi. Öğrenciler, veliler, öğretmenler ve mezunların katıldığı etkinlikte, Türkçe eğitimin ve kültürel değerlerin korunmasının önemi vurgulandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yeni eğitim yılı açılış programı, online eğitim alan öğrencilerin de ders başı yapmasıyla devam etti. New York Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Ahmet Köroğlu, Türk toplumunun tarihsel ve kültürel birikimindeki eğitimin yerini hatırlatarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünü anımsattı.
Amerika Türk Kadınlar Birliği Başkanı Berna Gürdal, 55 yıllık eğitim yolculuğuna dikkat çekerek, "Bugün sadece yeni eğitim yılına başlamıyoruz. 55 yıldır devam eden güzel bir hikayenin yeni sayfasını açıyoruz" dedi. Gürdal, öğrencilerin yeni dönemde Türkçe konuşacağını, sanat ve kültürle iç içe olacağını, yeni arkadaşlıklar kuracağını belirterek, çocukların okulun kalbi olduğunu söyledi.
Gürdal ayrıca, Atatürk Okulu mezunlarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen TWLA–TPF Changemaker Scholarship programını duyurdu. Amerika Türk Kadınlar Birliği (TWLA/ATKB) ile Turkish Philanthropy Funds (TPF) iş birliğinde yürütülen program, toplum hizmetinde aktif rol alan mezunların lisans ve lisansüstü eğitimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Gürdal, 7 bin 500 dolarlık bir katkı sağlandığını ve toplumun desteğiyle bu miktarın 15 bin dolara ulaşabileceğini açıkladı.
Okulun 2021 yılı mezunlarından Naz Ölmez, ilkokuldan beri geldiği Atatürk Okulu'nun kendisine kattığı değeri yıllar sonra daha iyi anladığını dile getirdi. New York Atatürk Okulu Müdürü Ayça Ergisi de, öğrencilerin Türk-Amerikan toplumuna katkı sunabilmelerinde Türkçe öğrenmenin ve kültür bağlarını korumanın önemine vurgu yaptı. Ergisi, velilere evde de Türkçe konuşmaları çağrısında bulunarak, dilin gelecek nesillere aktarılmasında ailelere büyük görev düştüğünü belirtti.
Programın sonunda eğitim kadrosu tanıtıldı ve katılımcılar hep birlikte Andımız'ı okudu. Ardından öğretmenler ve öğrenciler sınıflara geçerek 2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk derslerine başladı. Böylece Amerika Türk Kadınlar Birliği bünyesindeki New York Atatürk Okulu, 55 yıllık eğitim yolculuğunda yeni bir sayfa daha açmış oldu.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.